POSVETA RUSIJE

Gospa je zatražila nešto više: posvetu Rusije, koju treba izvršiti papa u zajedništvu sa svim svjetskim biskupima. Ovaj čin, koji dosad nikad nije izvršen, svi željno iščekuju u nadi da neće biti prekasno.”

Crni labud (Cygnus attratus), rijetka je ptica australskog porijekla, nazvana po boji svog perja. Nassim Nicholas Taleb, financijski analitičar i bivši burzovni mešetar na Wall Streetu, u svojoj je knjizi Crni labud, izabrao je ovu metaforu da bi objasnio pojavu neočekivanih i katastrofičnih događaja koji mogu naglavce okrenuti cjelokupno čovječanstvo.

Koronavirus je „crni labud“ 2020. godine, piše Marta Dassù s Instituta Aspen, obrazlažući da ova epidemija dovodi ekonomsku djelatnost zapadnih zemalja u krizu te „demonstrira krhkost globalnih proizvodnih lanaca: kada šok pogodi jednu kariku, učinak postaje sustavan. Druga i treća epidemija je na putu, ekonomski slom “glad” i velika depresija, a konačan broj njezinih žrtava biti će neizmjerno veći od žrtava koronavirusa.

Međusobno povezano svjetsko gospodarstvo, kao i naša EU, pokazalo se kao vrlo nesiguran sustav, no učinci koronavirusa nisu samo gospodarski i zdravstveni, već su i vjerski te ideološki. Dvanaestog rujna 2019., papa Franjo je pozvao čelnike svih velikih religija, kao i predvodnike međunarodnih gospodarskih, političkih i kulturnih krugova, na sudjelovanje na otvorenju skupa o globalnom obrazovnom programu, koji se trebao održati u Vatikanu, 14. svibnja 2020. godine.
Gotovo istodobno, „proročica“ duboke ekologije (filozofski smjer koji nastoji teorijski opravdati stavljanje prirode iznad društva)Greta Thunberg, stigla je u New York na skup Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, a papa Franjo je, uoči Amazonske sinode, poslao njoj i ostalim sudionicima skupa videoporuku, izrazivši potpuno slaganje s globalističkim ciljevima.
A koji su to ciljevi;
Cilj svih globalizatora je stvoriti jedinstvenu svjetsku vlast, ako se zanemare različite ideološke maske raznih globalizatora kojima su privlačili sljedbenike, globalizacija je težnja za stjecanjem političkog, vojnog, obavještajnog, novčarskog, proizvodnog, medijskog ili trgovačkog monopola na svjetskom nivou.
Ukratko, “globalizacija zapravo znači – jedna vlast, jedna država”!

Što kaže o sebi Greta Thunberg;
osjećam se kao da “umirem iznutra” ako ne protestiram za zaštitu okoliša.
Kako bi doprinijela smanjenju emisije ugljičnog dioksida, odlučila je ne letjeti avionom.  Prije toga odlučila je postati veganka te je nagovorila svoje roditelje da prestanu jesti meso, sigurno ne iz vjerskih razloga povezani molitvom ili zavjetom
, kako sama kaže, “tako što sam ih natjerala da se osjećaju krivima”, tu se očito radi o ideologiji koja nema veze sa Crkvom, što potvrđuje i teksts da je ;
Čovječanstvo neprijatelj; stoga se čovječanstvo kao vrsta mora držati pod strogim nadzorom i njegovo širenje mora biti ograničeno.
Poznato je da je veliki broj mladih u Kanadi, potpisalo peticiju da neće imati djecu dok se ne riješi ‘klimatska kriza’. 
I mala digresija, ne manje važna za razumijevanje manipulacije naših umova. Greta ima opsesivno-kompulzivni poremećaj i selektivni mutizam, to je valjda ono kad nije u stanju odgovoriti na pitanje bez scenarija) zove svojom ‘supermoći’ jer joj omogućava da vidi stvari ‘drugačije’. Budući da hrpa ovčica vidi stvari kao i ona (upravo kako sustav želi), U pop kulturi i pop religiji postoji navala likova s mentalnim i tjelesnim poremećajima za koje se sugerira da ih čine boljima, posebnima, da su ti poremećaji njihova snaga i moć. Pa tako naš junak Franjo ima uznapredovalu sljepoću za koju kaže da nije invaliditet nego milosrdna snaga.
E moj dragi voljeni papa, samo je jednom apostolu povjereno ono što je svim apostolima priopćeno, i tu je odgovornost Pape, prepoznati zamke zloga i suprostaviti se poganskim praznovjerjima i djelovanju zloduha.
Ne dalek kršćanskom rodu, nego zmijskom izrodu.


Mnogi pozivaju na molitvu, ali tko pomišlja na mogućnost početka velike kazne? To je jedna od fatimskih poruka, čiju su stotu obljetnicu mnogi proslavili 2017. godine. Biskup Leirie-Fátime, kardinal António Augusto dos Santos Marto, obnovio je 25. ožujka zavjet posvete cijeloga Pirenejskog poluotoka Bezgrješnom Srcu Marijinu. Ovo je zasigurno bio hvalevrijedan čin, ali naša je Gospa od nas zatražila nešto više: posvetu Rusije, koju treba izvršiti papa u zajedništvu sa svim svjetskim biskupima. Ovaj čin, koji dosad nikad nije izvršen, svi željno iščekuju u nadi da neće biti prekasno.

Gospa je u Fatimi objavila da će brojni narodi biti uništeni ako se čitav svijet ne obrati. Koji će to biti narodi? Na koji će način biti uništeni? Ono što je sigurno jest da glavna kazna nije uništenje tijela, već zamračenje duše. U Svetom pismu čitamo: „kako se svatko kažnjava onim čime i sagriješi“ (Mudr 11,16). I
Kazna počinje kad izgubimo predodžbu Boga koji je pravedan i koji nagrađuje te se prepustimo lažnoj predodžbi Boga. Koliko puta mislimo da je Bog dobar ako smo mi dobri i da nas kažnjava ako smo loši? No, to nije tako“. Ivan XXIII., „dobri papa“, prisjeća da „čovjek koji sije grijehe, žanje kaznu.
Otklanjanje pojma kazne, ne znači da je time možemo izbjeći. Kazna je posljedica grijeha te jedino pokora i kajanje za nečije grijehe mogu spriječiti kaznu prema kojoj ti grijesi, kojima kršimo božanske zakone, neizbježno vode.
Zajednički grijesi vode zajedničkim kaznama. Zašto se onda čuditi smrti u narodu čije su vlade odgovorne za donošenje ubilačkih zakona, kao što je npr. zakon o pobačaju, koji omogućavaju pokolj nevine dječice.
Za nas hrvate specifično, u bivšoj Jugoslaviji, grad Vukovar je bio tvornica logora smrti, grad sa najviše počinjenih abortusa.

Ivan Scot Eriugena, iz prve je ruke primio i grčku i latinsku otačku kulturu. ” Ne smije se željeti ništa drugo”, piše on, ” osim radosti istine koja je Krist”.
Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: