ANTIKRIST

Progonstvo Crkve od Antikrista ostavilo je svoje krvave tragove u povijesti. Antikrist se u svojim progonima koristi produljenom rukom svjetovnih moći i zavedenim ljudskim društvom. Zvijer, koja zavodi vjernike, Augustin u tomu smislu tumači i “kao sam bezbožni grad i narod ne vjernikâ, oprjeka vjernomu narodu i gradu Božjem”.
Ovo antikršćansko savezništvo svjetovnih moći i bezbožno usmjerenih društvenih snaga jasno
je na djelu i u našem vremenu. Državničke vlade pritom poglavito kao i vlade naše zemlje – spram svih religija i uvjerenja hine neutralnost. One licemjerno drže istu distancu spram svih i revno inzistiraju na odvojenosti države i Crkve. No zapravo sve otvorenije nastupaju protiv Crkve. Zaklinju se u neutralnost i “opću” toleranciju prema katolicizmu. Ova tolerancija nije izraz poštivanja, nego služi nakani da se istina kršćanske vjere relativizira davanjem prednosti sektama i drugim religijama. Ali “od tolerancije najzloćud nijih hereza doći će do tolerancije prema islamu, ateizmu, a na kraju i do zbiljskih progona istine kršćanstva”,
Ova je proročka prognoza snažno povezana s našim vremenom. Papa emiritus Benedikt XVI. ovaj dvoznačan stav tolerancije kao norme “političke korektnosti” naziva “diktaturom relativizma”. Cilj joj je u konačnici isključenje kršćanstva iz javnoga života. To da država kao đavlov pomagač potiskuje kršćansku religiju i svodi je na razinu privatne stvari Antikristova lukavštinom”.Crkva više ne smije imati nikakva utjecaja u društvu i državi. Ova tendencija danas neprekidno traje – unatoč obostranu službenu sporazumu i razgraničenju nadležnosti. Ovo isključenje Crkve iz društv je znak kao “otpad od Boga”.
Danas, Crkvu se ne progoni ni izričito ni krvavo. Ljude se, štoviše, odvodi od vjere i otuduje od Crkve propagandom kako bi se Crkvu tako oslabilo i na kraju ukinulo. Takva se urota Zloga organizira kao dobro zamaskirana. Ona skriveno želi Kristovu Crkvu uhvatiti u mrežu. I nagovještaji su ovih tajnih djelovanja Zloga i nekada i danas isti: Fascinacija građanskom slobodom koja se ne zaustavlja čak ni pred Božjim zakonom. Papa Benedikt XVI to naziva “anarhijom slobode”. Ona zahtijeva društveno izjednačenje svih i apsolutno pravo pojedinačne osobe.
No to dovodi do nastanka egoizma i zavisti, a u konačnici i do društvenih sukoba. Anarhija pohlepe za profitom i konzumizmom dovodi do reforma i zakona koji preziru svaki etički i religiozni temelj. K tomu pridolazi i temeljita pobuna protiv svakoga autoriteta. “Sotona zavodi ljude da se rugaju prošlim vremenima i vrjednotama, da preziru i ismijavaju institucije reda u svijetu i u Crkvi. On pokazuje ljudima kako će postati bogovi samima sebi.”Nove ezoterijske ideologije, njihova neobveznost i zaborav vjere,kao i fasciniranost vjerom u znanost i napredak, dovode do toga da se čini kako je svaka religija suvišna.
Spasenje “izabranih” koji su ostali vjerni
Otkrivenje pripada biblijskoj vrsti apokaliptike. No po nakani svojih tvrdnja ono je poglavito knjiga utjehe za progonjene Isusove sljedbenike. Oni će biti izloženi napadima bezbožnika i Antikrista, ali Bog će ih u najvećoj nevolji zaštititi i okončati bijes Sotone i njegovih pristalica.

Križ je istinsko mjesto Kristova namjesnika.
???????????????????………bez komentara!
Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: