SVRŠETAK

Lagano podrhtavanje tla nagovješćuje puno snažniji potres u budućnosti.

Svršetak svijeta nalazi se u početcima kršćanstva, koji se u očima pogana činio tako skandaloznim –  kao i što se danas čini kršćanima, mi vjerujemo u Boga ali nam je drži nepromjenjiv svemir.
Raspad svih stvari bio je čak vidokrug unutar kojeg se odvijao kršćanski odgoj.
” Kad se sve ima tako raspasti, koliko li treba da se svi vi ističete u svetu življenju i pobožnosti iščekujući i pospješujući dolazak Dana Božjega…(2 Pt 3, 11.12). Kako li treba da se svi vi ističete u svetu žvljenju, gledajte kakvi ljudi trebate biti. Riječ je, dakle, o tome kako postati ” ostati ” čovjek. A to postati čovjek nema za svoje mjerilo put progresa, nego put raspada.
Nije samo raspad, nego i dolazak Dana Božjega. ( koji će za današnju oholost biti još razorniji nego li  Sodomi i Gomori ).

Što nam apokalipsa poručuje? Raspadom će nas pohoditi Mlado sunce s visine. Dok korov sve više buja, žetva je sve bliže.
Od nas zahtjeva da se tako uključimo u taj trijumf. Posve se odmaknuvši od svijeta, od njegova sjaja, njegovih opsjena, njegovih vrijednosti.
Čudesno je to vrijeme koje nam kao zadnju riječ nudi najljepši zahtjev za raspadanjem. Čudesna je ta apokalipsa koja nam otkriva da odgajatelj, kako i on može biti najgora varalica, varalica je svatko tko nije svjedok. Zatvoriti oči prema kolektivnom raspadu dok ulaže sav  trud na zaigran i simpa način samo da nas oslobodi zlokobnih predviđanja. Ali on samo ne zatvara oči, on pokreće slijepo tapkanje krivim putem, prema uzoru na Marxa i Nietzschea, revolucionarnim ubilačkim idiotima, demontirajući katoličke norme i tradiciju a istodobno promiče labavi globalistički nemoralni stil.
Ako je naš osjećaj opasnosti od nuklearnog oružja oslabio, snašle su nas druge noćne more; medicinske katastrofe, kataklizmičke klimatske promjene i čovjekovo iščeznuće.
Kakva je to Crkva? Valja to priznati, sve uspješnije ostvaruje, preoblikuje savjest ratom protiv tradicije, širi amneziju u odnosu na prošlost i ravnodušno se odnosi prema drugom dolasku.

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: