MNOGO NOVCA

Trajno ostade spomen na Judinih trideset srebrenjaka, a nikad se ne govori o *mnogo novca* koji uzeše stražari vojnici ( grčki tekst spominje dovoljnu količinu srebrenjaka). Daj reci, koji je od tih novčanih dogovora bio gori – onaj kojim je Krist izručen da bude raspet ili ovaj koji zatire njegovu proslavu. Tko su danas gori ? Oni koji se dodvoravaju modernizmu koji zatiru njegovu žrtvu, ili su gori oni koji se dodvoravaju Covid politici i zatiru njegov spomen. To su jedni te isti.
Ukupno gledajući, nije li drugi čin podliji od prvog? Ne pokazuje li se briga za život i novac kao najveća moć koja može opčiniti svakog čovjeka da može izdati uskrsloga. U svakom slučaju, valja zastati pred tim prizorom u vezi Evanđelja kada im je izjavio; Ne možete služiti Bogu i bogatstvu….Jer svatko tko želi sačuvati svoj život izgubit će ga….

Ako je novac samo sredstvo razmjena dobara, kako se prometnuo u gospodara? Sredstvo je papirnato, a lako i iscuri kroz prste. Novac je, međutim, sredstvo puno učinkovitije od čekića kad treba dat milostinju, kupiti fino rublje, pa i nekom začepiti usta sa propovjedaonice….Uostalom, ne bi li Krist izmislio razborito postupanje da je učenicima koje je poslao dao paket prve pomoći i malo đeparca da mogu nešto putem prizalogajiti u finom restorančiću, sa covid torbicom kao naši nadničari. Nemojte mi kazati da onaj koji je mogao umnožiti kruh nije mogao umnožiti novac. Nemojte mi kazati da onaj koji je ozdravljao nije mogao učiniti da nestanu sve bolesti!  Kako to da ništa nije poduzeo oko onoga o čemu sanja danas cijeli kršćanski svijet, pretvoriti bolest u zdravlje i pretvoriti prašinu u novac. On koji se nije bojao doticati gubavce – sada ga strah Cara u ime podanika režima.
Nažalost, mnogi su ljudi Crkve napredovali na tome području. Zar se mora imati sigurnost da bi se navještalo? Toliko su napredovali da se vidi da ih zanima primanje  *mnogo novca* što je isto kao i odbacivanje uskrsnuća.

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: