BDisney

Nije dovoljno baljezgat, treba prekomjernom procjenom voznog parka, modnog kroja i visine ” sve svesti na skup nepovezanih dijelova.
I u tom pitanju takvim kukavicama koji komentiraju bez imena i prezimena, tehnologija omogučuje rastakanje i ono malo dostojanstava šta mu je ostalo.
Raskomodani pojedinac u niz elemenata može vagati pobožnost tradicionalista ali ne može izvagati svoje praznovjerje. Praznovjerni žive u nekritičkom prihvaćanju poskoncilskog naslijeđa, a to prihvaćanje je instrumentalno. Njemu Bog nije cilj kojeg valja nasljedovati. Njegovo štovanje služi da dobije dobričinstva, danas uglavnom pomoću tehnike na iglu da si osigura zdravlje.  Čudan, ali poprilično očit paradoks; praznovjerje i tehnokracija u zajedništvu s nekom religijom; apsurdni katolicizam.
Uključimo se, dakle, u tu pobožnjačku utrku, moramo biti na visini šoua. Tradicionalisti su sada bogate zvijezde, evangelizatori koji imaju turbine, izvrsni modni stilisti, tehničari za misni dimni spektakl – tamjanada, virtuoze distorzijskog gregorijanskog zvuka i svjetlosti oko glave. Očito BDisney mnogim praznovjernim omogućuje kartu za vlak u rudnik klevete prokopan u sam pakao, to je to pobjedonosno i novo katoličanstvo, možeš biti sve ali ne značajan religiozan čovjek, samo Juda ne iščitava svoju baštinu i naziva ju rigidnom.
Što? Zar sam rekao nešto neobično? Ne, rekao sam iskreno nešto apsurdno. To apsurdno zove se moderni katolicizam ili diktatorski relativizam, katolik koji je ukrućen nesnošljivošću i ohološču prema vlastitoj predaji nije ništa drugo nego nestalno ptičje pero na vjetru zaraženo nekom gripom.

Kad Sokrat, suprostavljajući se Protagori, tvrdi da se vrlina ne može naučiti, želi reći da ona zahtijeva odgoj. A kako odgajanje pripada klici tradicije i svetoj povijesti koja je trajno prisutna ( koju, dakle, nije zasijao papa, nego sam Bog), pa je logično da danas harači patalogija ne odgojenih duša, instrukcijom mise razbibrige – sve odličnici ali bez pravog imena i obraza. Nakon svega, čovjek je, dakle, jedini duh i jedina životinja koja se mora odgajati i odgojiti. Nedvojbeno, zvijer se može dresirati. Ali odgoj nije dresiranje jer tu ima posla i s duhom, a ovom slučaju s zloduhom. Ako nema dobre dresura, ishod će biti da je sve manje vjernih koji su zloduha sposobni protjerati u svinje, pa onda’ netko ipak mora preuzet ulogu i ostati neodgojena modna svinja.

Bog je vrlo često samo lutka na žici u rukama svojih svećenika, tako je to u gradu, stolica ima mjere zaštite od lopova uperene protiv poštenih ljudi.
Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: